Tonske mize “newtonik”

KOMPLET AVTOMATSKIH TONSKIH MIZ ZA MEHANOTERAPIJO “NEWTONIK”

Komplet avtomatskih ležišč za mehanoterapijo “Newtonik” je sistem 8 ležišč različnih tipov, ki so namenjeni za:

  • aktivno-pasivno gimnastiko v ambulantnem ali bolnišničnem okolju,
  • dopolnilno terapijo fizikalni terapiji,
  • zdravljenje in preprečevanje številnih večjih patologij mišično-skeletnega sistema.

Komplet avtomatskih ležalnikov je namenjen tudi obnovi gibalne aktivnosti po okužbi s Covid-19 in reševanju nekaterih težav pri osebah poznega starostnega obdobja, ki imajo težave z gibanjem in držo ter spremenjenimi ali oslabljenimi motoričnimi funkcijami.

Kakšen je mehanizem delovanja tonskih miz?

Mehanizem delovanja tonskih miz temelji na gladkih in ponavljajočih se gibih enega ali dveh delov, kar omogoča pravilno izvajanje vaj. Fiksni del je podpora. Komplet 8 ležišč omogoča izvajanje razteznih vaj, vaj za moč, pasivnih vaj in masaže. Vsaka tonska miza je zasnovana za izvajanje določene vrste vaje. Pacient zaporedno vadi na vsakem od 8 tonskih miz 1 uro. Z uporabo vseh miz pacient doseže obremenitev na glavne sklepe celotnega telesa.

Slika, ki vsebuje besede oseba, oblačila, zaprt prostor, pohištvo

Opis je samodejno ustvarjen

Večnamenskost kompleta ležalnikov za mehanoterapijo “Newtonik”

Ena od značilnosti kompleta 8 tonskih miz je, da celoten kompleks združuje 8 večsmernih funkcionalnih sistemov. Ker so večsmerni in združeni v eno samo obravnavo, ki je sestavljena takop, da pacient prehaja iz ene vrste mize na drugo, je kompleks sposoben zagotoviti različne vrste okrevanja v različnih mišičnih skupinah ter zagotoviti celoten proces terapije za osebe z zmanjšano motorično sposobnostjo, kot tudi za številne oslabele paciente, ki se po daljšem obdobju rehabilitacije težje gibajo ali ne morejo izvajati rehabilitacijskega procesa v stoječem ali sedečem položaju. Tveganje padcev, motnje ravnotežja, motnje hoje – vse to privede do dejstva, da je kompleks 8 Newtonik tonskih miz najbolj indiciran za te skupine pacientov, saj bo proces rehabilitacije potekal v ležečem ali sedečem položaju oziroma v položaju, ki nima zgoraj navedenih tveganj.

Slika, ki vsebuje besede oseba, zaprt prostor, zid, klop

Opis je samodejno ustvarjen

ZANIMIVOST: Kompleks 8 avtomatiziranih tonskih miz najde svoje mesto v sanatorijsko-letoviških ustanovah, kjer je 80% obiskovalcev starejše starostne skupine, ki ima številne omejitve pri stoječih gibih pri uporabi klasičnih metod fizikalne terapije.

Kakšna je avtomatizacija terapevtskih in preventivnih procesov?

Druga značilnost kompleta tonskih miz za mehanoterapijo je avtomatizacija terapevtskih in preventivnih procesov. Z uporabo kompleksa postane mogoče povečati pretok pacientov in zmanjšati obremenitev obstoječega osebja brez povečanja osebja ustanove. Tako ima specialist na področju fizikalne terapije, rehabilitacijskega zdravljenja ali na področju preventivnega zdravljenja orodje, ki mu omogoča neobremenjeno izvajanje rehabilitacijskih, obnovitvenih, preventivnih procesov z večjo stopnjo intenzivnosti in z večjo pretočnostjo. Na primer, kompleks 8 avtomatiziranih tonskih miz hkrati opravi proces zdravljenja 8 pacientov v avtomatskem načinu. Tako lahko v delovni izmeni sistem zagotovi rehabilitacijski proces za 64-70 ljudi, ki gredo skozi celoten ciklus.

Reševanje problematike pomanjkanja usposobljenega kadra

Poleg avtomatizacije terapevtskih in preventivnih procesov nam komplet avtomatiziranih ležalnikov Newtonik omogoča lajšanje (reševanje) akutne težave – pomanjkanja usposobljenega kadra. Visoko usposobljen inštruktor pogosto ni na voljo zaradi povečanja števila sanatorijev. Kompleks deluje po programiranih programih, od preprostih programov do zdravilnih in rehabilitacijskih. Tako lahko zmanjša odvisnost upravljanja zdraviliških kompleksov od samega osebja. To pomeni, da so naloge osebja in zahteve zanje torej sorazmerno manjše, hkrati pa se poveča pretočnost rehabilitacijskega procesa. Pomembno je omeniti, da je pri uporabi kompleta ležalnikov Newtonik vključen element dodatne socializacije, ko pacienti delajo v manjših skupinah in hitro obvladajo mehanizirani sistem.