Magnetna blazina Mag-2000 Plus

image_50385409

Mag-2000 Plus je naprava za magnetno terapijo, s katero lahko v domačem okolju zmanjšate bolečine in vnetja.

Kaj je magnetoterapija?

Fenomen magnetizma so poznali že v antiki in ga preizkušali v terapevtske namene. V zgodovini so ljudje uporabljali tako naravne vire magnetnih polj (magnetna železna ruda) kot umetne (magneti, elektromagneti). Kasneje v 19. stoletju smo začeli proizvajati časovno spremenljiva magnetna polja in opravili številna opazovanja o njihovem vplivu na človeka, med drugimi tudi vplive na živčni sistem.

Magnetoterapija uporablja nizkofrekvenčne in visokointenzivne pulze elektromagnetna polja, ki jih inducira električni tok v tuljavi. Pulzna elektromagnetna polja povzročajo biološke spremembe na celični membrani, kar zagotavlja biostimulacijo za ponovno vzpostavitev pravilnih celičnih funkcij. Magnetna polja naj bi izboljšala prekrvavitev in oskrbo s kisikom, kar spodbuja regeneracijo tkiv in zmanjšuje vnetja. Terapija pogosto lajša bolečine, zmanjšuje oteklino in pospešuje celjenje zlomov kosti.

Zdravljenje je neinvazivno in ga pogosto uporabljajo za obvladovanje kroničnih bolečin ter športnih poškodb.

Zakaj izbrati I-Tech Mag-2000 Plus napravo za magnetoterapije?

Mag-2000 Plus je nadgradnja osnovnega modela Mag-2000, ki vključuje izboljšavo v tehničnih lastnostih in zmogljivosti, zaradi katerih je izdelek primeren za profesionalne uporabnike, ki iščejo odličen izdelek po izjemno konkurenčni ceni.

Kaj omogoča naprava I-Tech Mag-2000 Plus?

 • 35 programov
 • Intenzivnost magnetnega polja do 200 Gauss za posamezni kanal
 • 2 izhodna kanala
 • Modulacija frekvence od 1 do 120 Hz

Za katere patologije je primerna magnetna blazina Mag-2000

Naprava MAG-2000 Plus omogoča 35 različnih programov, kateri so nastavljeni na najbolj optimalne parametre za doseganje uspešni rezultatov pri naslednjih diagnozah:

 1. Osteoporoza
 2. Artroza
 3. Artritis
 4. Cervikalna artroza
 5. Sklepna bolečina
 6. Cervikalgija
 7. Zvin
 8. Zlom
 9. Epikondilitis
 10. Epitrokleitis
 11. Interkostalna kontuzija
 12. Lumbalgija
 13. Bolečina v spodnjem delu hrbta
 14. Artroza ramena
 15. Artroza kolena
 16. Periartritis
 17. Artroza kolka
 18. Mišična atrofija
 19. Kontraktura
 20. Osteonekroza

Preostalih 15 programov so namenjeni za poljubno izbiro frekvence do 120 Hz, intenzivnosti in časa terapija. 15 programov z možnostjo shranjevanja je odlična možnost za vse, ki si želijo terapijo prilagoditi svojim potrebam.

Kdo ni primeren za magnetoterapijo?

Magnetoterapija je kontraindicirana pri ženskah v času nosečnosti, osebah s tuberkulozo, juvenilnim diabetesom, virusnim boleznim, mikozah, kadriopatijami, tumorji, resnimi aritmijami ali srčnimi spodbujevalniki, pri otrocih, kovinskih vsadkih in epileptikih.

Kakšna oprema pripada ob najemu naprave Mag-2000 Plus?

Ob najemu dobite napravo Mag-2000 Plus, s katero upravljate parametre magnetoterapije. Poleg naprave dobite polnilec za polnjenje po potrebi. V torbi za prenašanje boste dobili magnetno blazino in dva aplikatorja. Prvi aplikator ima dve okrogli elektromagnetni tuljavi, medtem ko ima drugi aplikator elektromagnetni elastični trak. Aplikatorja sta namenjana za lažje zdravljenje različnih predelov telesa, katere ne zmore doseči z blazino.

 • Naprava Mag-2000 Plus: Naprava je v velikosti 200 mm x 47 mm x 69 mm in je enostavna za uporabo.
 • Magnetna blazina: Blazina v velikosti 160 cm x 65 cm x 2 cm. Podloga je sestavljena iz 4 segmentov. Vsak posamezni segment ima vgrajeni 2 tuljavi za magnetno polje. Velikost in število tuljav v blazini tako omogočajo, da lahko v eni terapevtski seansi zdravite celotno telo.
 • 1 par okroglih elektromagnetnih tuljav: Okrogle tuljave imajo premer v velikosti 11 cm. Pazite, da par okroglih tuljav namestite na želenem območju tako, da sta si tuljavi nasproti.
 • 1 elektromagnetni elastični trak: Trak vsebuje 3 elektromagnetne tuljave. Trak ovijte okoli območja, ki ga želite tretirati. Pazite, da na kožo položite zeleno stran traku.
image_50388225

Koliko magnetoterapij je potrebno za doseg željenih učinkov?

Čas trajanja terapija se glede na diagnozo razlikuje. Običajno je skupno potrebno opraviti od 2 do 6 ur terapij na magnetni blazini. V eni seansi traja magnetoterapijo do 30 minut. Med seansami pa je potrebno 24 ur počitka.

Katere so prednosti magnetoterapije z Mag-2000 Plus?

 • Naprava je enostavna za uporabo.
 • Magnetoterapija nima stranskih učinkov.
 • Lahko jo uporabljate doma na kavču medtem ko gledate TV.
 • V kompletu vam pripadajo različne velikosti blazin, ki si jih lahko prilagodite po potrebi.

Uporabljajo jo lahko vsi družinski člani.

Navodila za uporabo

Naprava Mag-2000 Plus je namenjena tako za profesionalno uporabo (fizioterapevti, zdravniki itd.), kot za domače uporabnike. V primeru domače uporabe terapije priporočamo uporabo naprave izključno na predlog zdravnika ali fizioterapevta. Uporaba naprave Mag-2000 Plus je enostavna za uporabo. Njeni koraki uporabe si sledijo:

 1. Priključite aplikator (ali aplikatorje) na napravo tako, da priključite kabel aplikatorja na enega od dveh vtičev (CH1-CH2), ki sta nameščena na zgornji strani naprave.
 2. Priključite napajalni kabel.
 3. Prestavite stikalo, ki je na zgornji strani naprave, v položaj ON. Na zaslonu se bosta prikazala logotip I-TECH in meni s programi na zaslonu.
 4. Izberite željen program. S puščico navzgor in navzdol se premikate skozi seznam programov.
 5. Ko ste si izbrali željen program, pritisnite OK. Na zaslonu se bo izpisal čas trajanja terapije in intenzivnost magnetnega polja.
 6. Pritisnite OK in naprava bo začela zdravljenje. Prikaz zelene barve na zaslonu, kaže, da se terapija izvaja.
 7. Ob koncu terapije se na zaslonu samodejno prikaže meni »programi«.

Začasno lahko terapijo kadar koli prekinete tako, da pritisnete tipko OK za vsaj 2 sekundi.  

Med uporabo je potrebno upoštevati nekaj naslednjih previdnosti:

 • Po vsaki terapiji je potrebno napravo odklopiti iz napajalnika.
 • Med zdravljenjem ne nosite kovinskih predmetov.
 • Naprave ne uporabljajte na razdraženi koži ali na odprti rani.
 • Napravo hranite izven dosega otrok in živali.
 • Napravo uporabljajte vsaj 3 metre stran od televizorjev, monitorjev, mobilnih telefonov, usmerjevalnikov WIFI ali katere koli druge elektronske naprave, saj lahko vplivajo na njeno delovanje.

Ob najemu magnetoterapije Mag-2000 Plus vam v Method Rebika Healthy kliniki omogočamo začetno oceno funkcionalnega stanja in individualno svetovanje glede programa rehabilitacije in uporabe magnetoterapije na podlagi vaših potreb.

Manualna mišično testiranje iztegovalk kolena