Laserska naprava PowerCure PRO

image_50425345

PowerCure Pro je hladni laser ali naprava z nizkointenzivno lasersko terapijo, ki uporablja najnovejšo tehnologijo za učinkovito in neinvazivno lajšanje bolečin, okrevanje po poškodbah in pomlajevanje kože. Naprava oddaja lasersko energijo, ki prodre globoko v kožo in spodbuja naravne procese regeneracije v telesu.

Kako deluje laserska naprava PowerCure PRO?

Terapija z lasersko napravo je način zdravljenja, pri katerem se uporabljajo posebne valovne dolžine rdeče svetlobe ki v interakciji s tkivom pomaga pospešiti proces celjenja.

Naprava PowerCure PRO seva rdečo svetlobo valovne dolžine 650 nanometrov, ki prodre dva do tri centimetre globoko v kožo, kjer olajša lažje bolečine ter nevidno lasersko svetlobo valovne dolžine 808 nanometrov, ki prodre pet do šest centimetrov v telo in zato lahko omili tudi močnejše bolečine, kot so artritične bolečine in bolečine v ramenih.

Ko svetlobna energija preide skozi plasti kože in doseže ciljno območje, se absorbira in sodeluje s svetlobno občutljivimi elementi v celici. Ko celice absorbirajo to svetlobno energijo, se v celicah sproži niz dogodkov, ki naj bi sčasoma povzročili nevtralizacijo poškodovanega tkiva, zmanjšanje bolečine, vnetja, zmanjšanje otekline in splošno skrajšanje časa zdravljenja s povečanjem znotrajcelične presnove.

Kaj omogoča laserska naprava PowerCure PRO?

PowerCure Pro je varna in učinkovita konzervativna oblika zdravljenja. Laser je priročna možnost za tiste, ki iščejo neinvaziven pristop k lajšanju bolečin in pomlajevanju kože brez uporabe zdravil. Laserska naprava omogoča:

 • Dve valovni dolžini 808 nm in 650 nm
 • Omogoča dva načina delovanja, pulzni ali kontinuirani način.
 • Naprava je enostavna za uporabo.
 • Naprava ima ergonomsko zasnovano obliko, ki je enostavna za uporabo.
 • Naprava omogoča 4 ure terapij brez polnjenja.
 • Naprava ima akumulator, zato med uporabo ne potrebuje polnjenja.

Naprava je primerna tudi za domače živali, kot so psi in mački, ki trpijo zaradi akutnih ali kroničnih bolečin.

Za koga je primerna laserska naprava PowerCure PRO?

Laserska terapija se lahko uporabi pri pacientih, ki trpijo zaradi različnih akutnih in kroničnih bolezni, da bi pomagala odpraviti ali zmanjšati bolečine, otekline, krče, vnetja in povečati funkcionalnost. V kliničnih študijah je bil dokazan pozitiven učinek laserske terapije na naslednje patologije:

 • teniški komolec,
 • zvini,
 • zlomi,
 • nevropatska bolečina,
 • migrene in glavoboli,
 • plantarni fasciitis,
 • artritis,
 • fibromialgija,
 • mišični krči,
 • sindrom karpalnega prehoda,
 • bolečine v vratu ali spodnjem delu hrbta,
 • trigeminalna nevralgija.

Poleg blaženja bolečin in zdravljenja, PowerCure Pro omogoča tudi pomlajevanje kože, na primer zmanjšanje drobnih linij in gub, izboljšanje teksture in tona kože ter zmanjšanje temnih madežev in poškodb zaradi sonca ali aken.

Katere so kontraindikacije pri laserski terapiji s PowerCure PRO?

PowerCure PRO je zelo varna in neinvazivna metoda zdravljenja. Vendar obstajajo splošni previdnostni ukrepi. Laserske naprave pri nikomur ne smete uporabljati tako, da neposredno merite v oči. Pri vsaki uporabi laserja je potrebno nositi zaščito za oči.

Medtem ko PowerCure PRO ne smete uporabljati, kadar imate katero koli od naslednjih kontraindikacij:

 • nosečnost,
 • srčni spodbujevalnik,
 • veliko tveganje za nastanek brazgotin,
 • motnje strjevanja krvi,
 • maligne kožne spremembe,
 • opečena koža na soncu.

Katere so prednosti laserske terapije?

Prednosti laserske terapije so:

 1. Neinvazivnost: pri zdravljenju niso potrebni rezi ali injekcije, zato je manj invazivno kot številna druga zdravljenja. Prav tako je terapija ne boleča in nima stranskih učinkov.
 2. Lajšanje bolečin: zdravljenje lahko zagotovi hitro in učinkovito lajšanje bolečin, kar pacientom omogoča, da se prej vrnejo k svojim običajnim dejavnostim.
 3. Zmanjšanje vnetja: Pomaga lahko zmanjšati oteklino in vnetje, kar lahko spodbudi hitrejše celjenje.
 4. Pospešeno celjenje: Spodbudi lahko naravne procese celjenja v telesu, kar spodbuja obnavljanje tkiva in skrajša čas okrevanja.
 5. Vsestranskost: Uporablja se lahko za zdravljenje različnih stanj na različnih delih telesa, zato je vsestranska možnost zdravljenja.
 6. Čas terapije: terapija z laserjem traja zelo kratek čas, od 5 do 20 minut.

Kaj dobim v kompletu, če najamem PowerCure PRO?

Komplet vsebuje ergonomsko oblikovano napravo, kabel za polnjenje, masažno lečo in zaščitna očala.

image_50427137 (1)

Kako se uporablja PowerCure PRO lasersko napravo?

Zdravljenje z lasersko terapijo je potrebno izvajati na golo kožo in ne preko oblačil ali povojev. Iz higienskih razlogov se lahko zdravljenje izvaja na razdalji približno enega centimetra od kože, vendar ni pomembno, če se kože rahlo dotaknete. Naprava PowerCure Pro naj rahlo leži ob koži in pravokotno na območje tretmaja, pri tem pa naj naprava miruje. Ne pritiskajte na kožo. Poleg tega se lahko zdravite z masažno glavo ali brez nje.

Lasersko ročico za nekaj minut položite neposredno nad poškodovano območje, odvisno od velikosti območja, ki ga zdravite. V tem času ne-termalni fotoni svetlobe, ki jih oddaja laser, prehajajo skozi plasti kože (dermis, epidermis in podkožno tkivo ali maščobno tkivo pod kožo). Ta svetloba lahko prodre od 2 do 5 centimetrov pod kožo.

Ročni laser se lahko uporablja približno od 10 do 30 minut. Seanse lahko na poškodovanem območju izvajate vsak dan. Druga možnost je od 3 do 5 seans na teden v obdobju dveh tednov. Nato 2 seansi na teden, dokler ne dosežete želenih rezultatov. Nato lahko za vzdrževanje rezultatov izvajate 1 seanso na teden.

Poleg časa imate na zaslonu možnost upravljanja tudi z valovno dolžino laserskega žarka in načinom delovanja, pulznim ali kontinuiranim. Pulzni delovni čas boste izbrali v primeru, da imate akutno patološko stanje (stanje, ki traja manj kot 48 ur). Medtem ko boste kontinuirani delovni čas izbrali pri kroničnih stanjih (stanja, ki trajajo več kot 3 tedne).

V Method Rebika Healthy kliniki vam omogočamo ob najemu laserske naprave, individualno oceno vašega funkcionalnega stanja in svetovanje glede nadaljnje rehabilitacije.

IMG_5787
Začetna ocena stanja s pomočjo diagnostičnega ultrazvoka